BBQ!

Yes, här grillas det.. Både vi och maten *dålig humor* (A).

Men idag så har vi legat vid poolen hela dagen, vi har ätit en underbar lunch, grillat kött med potatisallad och en halv grillad tomat!
Efter det så la vi oss vid poolen igen, och så ska vi grilla snart igen. Vi bestämde oss för att kila iväg till Publix för att köpa lite mat och annat smått och gott, också det vi ska grilla nu om någon timme, vilket är.. Kött, kyckling, champinjoner och en bifftomat. Ska bli såå gott och blir hungrig bara av att tänka på det!

Så ska vi mysa med film och mysa med mat och efter blir det Oreos och mjölk tillsammans med morotsstavar och chips med dipp!!

Efter idag tror jag faktiskt vi gjort det mesta på våran "USA-todo"-list! Sen har vi inte hunnit med några riktigt turistiga saker som vi skulle velat göra, men det spelar faktiskt ingen roll. Jag har haft en sån underbar semester och kunde inte vara mer lycklig här tillsammans med mami!

Meen, imorrn ska vi kika om det finns några delfiner i alla fall ;)!

usa

lunch BBQ *myyms*

usa

Grillmästar'n... Eller nått ;)!

To be continued!

Gårdagen!

Igår va det molnigt och dant på förmiddagen, så jag och mamsen bestämde oss för att äta en havslunch på "the Hut", ett "hak" faktiskt, helt okej fisk,vi provade "sweet potato mash", åh herre JISSES vad äckligt!! Smakar sirap, fick kväljningar av det.... Men, nu har vi provat det i alla fall!

När vi kom till hotellet efter lunchen så droppade vi kläderna och hoppade i bikinin och la oss ute och solade! Det blev nästan mer tid i vattnet än på land!

Efter det så åt vi lite nudlar! Och sen åkte vi till Clearwater Beach, det va något jippo där varje kväll, med försäljningar och artister. Jag har träffat "Captain Jack Sparrow" haha, hel skön! Samt en karikatyr-tecknare, dansgolv, osv. En massa saker helt enkelt! Det va jätte mysigt och super varmt! Vi kom till hotellt vid 11 p.m (åkte vid 7 p.m).

Sen blev det lite tv-tittande från sängen *myys*.

usa

Dem här små rackarna finns överallt!

usa

Vi köpte med oss snacks till bussen till Clearwater Beach (det tar cirka 40 min dit) "rullarna" i påsarna är SUPERGODA, en va med jalapenos and cream cheese, och den andra va med kyckling! *muums* (Fanta strawberry är förövrigt mumsig!!)

usa

Pier 60 vid Clearwater Beach! (Tog tyvärr inga blder på den snygga "Jack Sparrow" men sjukt bra dialekt på killen samt kostym :D!

Root Beer

Sådär ja, nu har jag provat Root Beer, och den smakar som flytande Jenka tuggummi, haha!
Men varsågod Pemil plutt :D!

usa

Donken!

Igår så promenerade vi på morgonen och usch va det blåste ute! Jätte mycket vågor och inte alls så trevligt väder, mest molnigt över hela himlen, föruom just hos oss, så vi hann sola till 1 p.m och sen åkte vi och åt på Donken!

Amerikanska maten är inte alls som alla säger, visst.. Dem älskar läsk och sötsaker osv. Men om man äter på restaurang så är den inte alls fet och friterad och äckligt. Samma med Donken, den va precis som i Sverige (lite tråkigt) och hamburgarna och stripsen va inte större dem heller :(...

Sen så åkte till till deras super market, Publix och köpte lite mer mat och kollade efter rootbeer, som dem bara hade i sex-pack. Så ska köpa en på 7-eleven idag! Sen åkte vi hem för det började småregna, men det slutade vid 5 p.m och då kilade vi ut och solade lite till, eller ja. Gick en strandpromenad i någon timme *myys*.

Dagen avslutades med en hemmakväll, som vanligt :)!!

usa

Poolen!

usa

En solande mami!

usa

en solande jaag.

usa

Donken!

usa

Det här är deras största hamburgare med mellan strips.

usa

5 L dunkar med glass :O!

usa

Vafasen :P?

usa

Bake'n'Shake hyllan.... Dem har verkligen lika många "sötsaks"-hyllor som dem har hyllor med riktig mat =/.

International Mall.

Igår regnade det konstant hela dagen, eller ja. Ett litet uppehåll på 1 timme kanske *ledsen*.

Så vi bestämde oss som sagt att åka till Tampa, "it's a HUGE mall, the best we have around here" var vad vi fick höra om det, och shoppingsugna och sådär som vi va så självklart åkte vi dit. Hur kan man annars spendera en regnig dag i Florida?

Men vi kunde inte komma dit för det gick inga bussar.... Så när vi gick ner för att prata med receptionisten så var det ett par där som erbjöd sig att skjutsa oss till Tampa (ca 40 min med bil). Så vi fick skjuts, och gud vilka underbara människor! Dem frågade en massa om sverige och vi frågade en massa om USA, och med religion och sånt så är det inte alls lika hysteriskt som det låter, visst.. Dem har typ 5 kyrkor i varje liten "stad", men det är väldigt "laid back" med allt. Super trevliga va dem i alla fall och vi fick också deras telefon nummer om något skulle gå fel.

När vi kom dit så fick vi lov att ta en karta av själva mall'ets affärer för att ens kunna hitta till toaletten...
Men det fanns massor med roligt, och jag shoppade upp runt 150 dollar inne på Abercrombie and Fitch, Forever 21 och ett ställe som jag inte kommer ihåg. Forever 21 är UNDERBART, älskar affären!! Abercrombie and Fitch är också underbart, tror jag har köpt mig en helt ny stil.

Sen blev vi hungriga och gick för att leta reda på något att äta, först tänkte vi gå till "the cheesecake factory" för att Penny jobbar där i BBT. Men det va såååån kö och ganska dyrt, så vi gick och åt hamburgare istället (det va ju tänkt att vi skulle äta på Donken, men det fanns inget där. Donken är mycket svårare att få tag på än vi trodde :(. Maten va underbar i alla fall!!!

När vi kom tillbaka till hotellet hade strömmen gått för att det blixtrade ute, och Florida är tydligen "lightning capital of the world" och flera stycken blir dödade varje månad av just blixtarna, så dem vi fick skjuts av sa det "go inside emidietly!!" om det blixtrade. Så vi höll oss inne och kikade på film och åt äckliga chips resten av kvällen!

usa

Ingången på "international mall"

usa

HÄAGEN-DAZS stånd!!

usa

Två våningar, den lilla texten på vänster sida om bilden är alla affärer i "mall'et"

usa

På ett "restroom" och det är fasen lika mycket "restroom" som en toalett.

usa

Dem hade ett helt lekland för alla barn!

usa

Det här är en affär (!!!!!) inne i "mall'et"!

usa

Cheesecake Factory!!

usa

Restaurang-gatan innan själva mall'et.

usa

Hamburgertallriken på "TooJay" *MUMS*

usa

en "wishing well". Jag kastade i en cent och önskade något hemligt!

Middag på "Sculley"s

Igår, sådär lagomt små bakis (...) så bestämde vi att vi inte skulle göra något alls.. Sagt och gjort! Vi lämnade hotellområdet två gånger på hela dagen, den första va för att köpa vatten och Mnt Dew (underbart god läsk), och andra va för att äta middag på en havsrestaurang som heter "Sculleys", mellan där så blev det att sola en hel del, mest dö i solstolarna, vet inte om solandet vi njöt mest av... Men mysigt och välbehövligt va det i alla fall!!

Sen gick vi upp och gjorde mat, någon chinesisk kycklingröra med ris till, väldigt gott! Efter det tog mamsen en power nap på en kvart och jag satt och gjorde absolut ingenting. Sen började det regna.. I "the sunshine state" jag menar, kom igen?

Och det regnar även idag också *ledsen*, så vi ska ut på äventyr till Tampas "innerstad", och äta på DONKEN (och ja Pemil, jag LOVAR att ta kort ;) *puss*)!
Men först blir det lite frukost!!

usa

Mamsen vid poolen, tog kort från balkongen.

usa

Nosen har blivit lite bränd, har gått och sjungit "rudolf med röda mulen" åt mamsen halva dagen, tji fick jag för det....

Morgon trött.

Morrn morrn!!

Det här är det längsta vi sovit här hittills.. Kan va pga att vi va uppe så länge igår/inatt.. Men i alla fall, mysigt att sova lite!!
Och idag är det inte alls så fint väder *ledsen* eller, inte lika fint som de andra dagarna, det är en massa moln på himlen och dem är lite grå-vita.

Men, vi kanske behöver en lite molnig dag vi också, små vila huden lite från all sol.

Nej, nu ska jag kila ut, mamma vaknade och jag ska bara hoppa upp henne ur sängen!!

Underbar låt!

I know it's hard to tell how mixed up you feel
Hoping what you need is behind every door
Each time you get hurt, I don't want you to change
Because everyone has hopes, you're human after all
The feeling sometimes, wishing you were someone else
Feeling as though you never belong
This feeling is not sadness, this feeling is not joy
I truly understand. Please, don't cry now

Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, please don't leave here
I don't want you to hate;
For all the hurt that you feel,
The world is just illusion, trying to change you

Being like you are
Well this is something else, who would comprehend?
But some that do, lay claim
Divine purpose blesses them
That's not what I believe, and it doesn't matter anyway
A part of your soul ties you to the next world
Or maybe to the last, but I'm still not sure
But what I do know, is to us the world is different
As we are to the world but I guess you would know that

Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, please don't leave here
I don't want you to hate for all the hurt that you feel
The world is just illusion trying to change you
Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, oh please don't leave here
I don't want you to change;
For all the hurt that you feel,
This world is just illusion, always trying to change you

Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, please don't leave here
I don't want you to hate for all the hurt that you feel
The world is just illusion trying to change you
Please don't go, I want you to stay
I'm begging you please, oh please don't leave here
I don't want you to change;
For all the hurt that you feel,
This world is just illusion, always trying to change you

Så mysig låt, det är den och Fronda just nu som går *kvällsmyyyser*

UNDERBART!

Sitter och myser med mamma, med smirnoff och annat smått och gott (jag tycker om dig en massa pappa *pussar på* ;)). Kikar på Medium, eller mamma tittar på och jag kikar på skärmen på min laptop. Mamma/jag fick mess av systeryster, som är i Santa Barbera, som har tatuerat sig, way to go sis!!! Ska bli så skoj att se sen när vi kommer hem!!!

Idag har vi bara slappat, tagit en morgon promenad på en timme på stranden, ätit samma frukost som igår (varma mackor) och solat!! Jag låg mest i skuggan, men lite i solen. När jag badade så glömde jag själklart att smörja in ansiktet, så är lite brun-röd i ansiktet.... Men arsch, jag är i skuggan imorrn istället ;).

Efter det åkte vi till indian någonting, det var ett naturreservat, inte alls lika fint som det låter. En träbro med dy och långa vass (typ) i ungefär 10 min... Jag va småsur, har bränt mig på benen sen igår (glömde smörj in mig) så det gjotde ont när vi va i solen... Det har gått bort nu, men då va det riktigt pain!! Så vi åkte till Publix, ett local super market, vi åkte enda till treasure island, eller nej... Vi åkte till Greenmart, bredvid Publix.. och köpte balsam till mitt stackars hår, som inte alls gillar saltvatten och sol(!), och bröd till frukost i några dagar!

Sen åkte vi "hem" till hotellet, lämande av sakerna och gick till närmaste 7 eleven (som är väldigt billigt här) och köpte lite att dricka till ikväll (nu) och kaffe till Mamma, då hotell kaffet smakar yuck!

Så nu sitter vi här i soffan och kikar på tv och myser med chips, doritos och annat små amerikanskt!!

usa

Lunch! Hemma gjord köttfärs sås(!!), gjord i micro(!!!!) och avokado till *myms*

usa

Liiite brun har jag blivit på 3 dagar i alla fall :D!

usa

Indian town.... reservatet, eller slutet av reservatet...

usa

"riktigt" amerikanskt mys!!!

Soluppgång!

Sitter ute på balkongen och tittar på en otroligt vacker sol uppgång här i Florida, kan inte riktigt förstå att jag är här. Och värmen, klockan är 7 a.m. (7,00 svensk tid) och jag sitter i shorts och kunde inte må bättre!!

Saknar inte Sverige ens lite och allt vad det innebär, skulle utan problem kunna vara här i månader! Amerikaner är verkligen super trevliga och hjälper till med allt! Vi frågade vart vi skulle åka för mycket shopping, och vi fick karta dit, bussnummer, lista över affärer osv. Alla är så fölrbannat glada, det är underbart! Långt ifrån Sveriges tråkiga inställning till allt!

Nej, nu ska jag leva vidare i mitt underbara tillfälliga paradis!!!

Shoppaholic!

Idag blev det samma sak som igår i princip, strandpromenad på morgonen, frukost på balkongen. Fast idag blev det varma mackor och en smirnoff tilkl frukost för min del, och samma för mamma fat med kaffe till istället för smirnoff! Hon är lite nyttigare ;).

Efter det gick vi till poolen och solade, det va lite molnigt idag, så vi skippade havet. Men det va mysigt i alla fall, låg ute i cirka 3 timmar, och det är fortfarande runt 35-40 grader. På alla väderprognoser står det att det ska regna och åska, och det gör det tydligen "all the time", men nej. Det är så soligt och fint här så!! Provade en ny läsk också, Mount Dew, ganska god faktiskt! Sen kilade vi iväg till ett stort Mall och shoppade en massa saker!!

Vi kom hem för inte alls så länge sen, och så har jag suttit och bloggat sen dess. Mamma sitter och slappar framför tv'n och jag ska väl göra henne sällskap strax, vi ska sitta hemma här på hotellet och mysa bara med chips och lite alkoläsk och vin!!

usa

Frukosten! (väldigt näringsrik..)

usa

Vårat mysiga hotellrum!

usa

Boardwalken från igår (glömde ju kameran.) Busshållsplatsen va där, så jag passade på att ta kort på den. Vi köpte också två stycken väldigt goda milkshakes också, mint-chocolate och pineapple-orange.

usa

Trone square Mall! Med jag framför. Det är superljust, och klockan är endå 7 p.m (19,00 svensk tid)

usa

Shooe shopping!!

usa

shopping!!

SOL

Guud vad det är härligt här! Tänkte skriva lite om gårdagen, hade inte med oss adapter och köpte ingen förrän idag.

Men igår så gick vi upp vid 7, tog en strandpromenad i ca 2,5 km. Köpte frukost på närmaste "super market", ett otroligt stort(...) typ som statoil.. Men i alla fall. Köpte lite frukost och traskade 2,5 km hem till hotellet. Åt frukost på balkongen i strålande solsken. Efter en halvgod frukost, cheddar är ingen hit kall, så kilade vi oss ner till stranden. Det är sååå vackert, och cirka 30 grader i vattnet.

Och herre jisses vad mycket pelikaner det finns här! Kan inte gå ner på stranden utan att se en, och dem är gigantiska! Och så finns det en massa fina snäckor som vi samlar på oss under våra morgonpromenader på stranden.

Runt 14 så gick vi och åt lite lunch, en lunch bestående av Macaroni'n'cheese.. USCH! Sen va vi på shopping humör. Plus att vi behövde lite mer mat än bara frukost. Så vi gick till våran reception och frågade om vilka shopping möjligheter det fanns i närheten, vi fick svaret att vi hade en boardwalk i gångavstånd där ifrån. Och visst fanns det de, med.... turistshopping *yuck*. Så vi bestämde oss att gå till Publix, en mat affär som skulle vara stor. 7 km senare va vi där... ingen hit, så på hemvägen köpte vi ett unlimited bus pass runt hela våran ö. Vilket va en dröm efter att vi köpt mat och dylikt (se alkohol ;)) för 80 dollar.
Och det absolut mysigaste med hela trippen va att ön hette.... skattkammarön!!!! Tyckte det va super mysigt, Treasure Island på Amerikanska dådå.

Efter det tog vi som sagt bussen till hotellet igen, jag somnade (A), mamma läste lite, sen vaknade jag, så myste vi framför tv'n med lite potatissallad med kalkon och rökt vildlax till. Helt okej!

Sen blev det natti! Efter en daiquiri eller två ;).

Usa

Från våran parkering ut mot havet, nära!!

usa

På våran morgonliga strandpromenad.

usa

Mamma plockar snäckor!

usa

Macaroni'n'cheese och ltie bröd, dagens lunch (vi delade på det och kunde fortfarande inte få i oss det.) ISCH, never again!

Gömde tyvärr kameran när vi gick till Treasure Island, så det här är ala bilder från igår!

Bilder från balkongen.

Sådär, nu har vi precis vaknat, klockan är 7,35 här så är lite små trött. Men kan inte sova nå mer, vill ut och utforska och kolla runt lite! På hotellet har vi en balkong med poolutsikt. Jättefint är det här, känner mig inte alls sugen på att åka hem om 10 dagar. Men ska göra det absolut bästa av tiden här. Idag ska vi ut och kolla runt lite i området och kika var saker och ting finns någonstans. Och så ska vi doppa tårna i Mexicanska golfen *myys*. Det blir säkert att sola en hel del idag, men vi vill kolla på stan först!

Nej, nu ska jag duscha och sen ska vi ut och shoppa!!

Här är två bilder från vår balkong.

USAusa

Det är så här ljust och fint redan nu, under tiden jag har bloggat så har solen redan kommit fram. När jag va ute va det 27 grader ungefär (chansar bara), helt utan sol! Så tror det kommer bli en fantastisk dag idag!!


Framme!!!

Nu har vi precis kommer fram till hotellet, har varit på resande fot i cirka 24 timmar.

Har inte kunnat sova i princip någonting på 35 timmar så är super trött!! Vi ska gå och lägga oss strax, eller ganska på en gång. Kommer skriva massa mer imorrn om jag hinner och orkar!

Det är ungefär 30 grader ute och klockan är 21,42 här, så tidsskillnaden är ganska stor. I vilket fall som helst, resan har gått bra, och sista biten. Miami-Tampa fick vi åka i ett mini plan med bara 19 (!!) platser, jätte läskigt men skoj!

Nej, sängen kallar, och imorrn blir det beachen!! *myser*

madeira

Såhär ser stranden ut där vi bor (är ca: 50m till stranden!)

Jobb med fjärilar i magen.

Ska kila iväg och jobba om någon timme, till 20, sen igen 00-03. Ska hem till mamsen emellan för att prata om packning och grejer, och för att packa min egna saker, får skjuts hem efter jobbet *yeey*.

IIIH, jag är SÅ nervös inför på måndag, vi åker ju då!!!! klockan 5-isch går bussen från Sala och planet lyfter 9,15. GUD va nervös jag är!!

Men har lovat Sanna att försöka blogga medan jag är i Florida, så tänkte inleda det med att börja blogga idag, och så tänker jag blogga lite imorrn också, innan vi åker också! ÅÅh, är så förväntansfull!

Nej, ska göra mig i ordning nu!!

RSS 2.0